SASSENPOORT KLEURT ORANJE!

Zonta Zwolle wil aandacht vragen voor de campagne ‘Orange the World’ en heeft ervoor gezorgd dat de Sassenpoort en het Katwolderplein tijdelijk oranje worden gekleurd. Ook staat er een interview in de Stentor met onze presidente Roeli Pot.

Met de Orange the World campagne van de Verenigde Naties, gecoördineerd door UN Women, wordt aandacht gevraagd voor de strijd tegen geweld tegen vrouwen. Deze campagne is zeer belangrijk, omdat 1 op de 3 vrouwen in de wereld te maken krijgt met fysiek of sexueel geweld. Van 25 november tot 10 december wordt 16 dagen lang wereldwijd actiegevoerd. De laatste vier jaar is het oranje uitlichten van een gebouw of landmark een vast onderdeel van de Orange the World campagne. In meer dan 90 landen kleuren op 25 november gebouwen en landmarks oranje. Dit jaar worden voor de eerste keer de oude Sassenpoort en het moderne Katwolderplein in Zwolle op verzoek van Zonta Zwolle oranje uitgelicht. Oranje staat voor een hoopvolle toekomst zonder geweld tegen vrouwen en meisjes. Want geweld tegen vrouwen en meisjes is een van de meest getolereerde en geïnstitutionaliseerde vormen van schending van de mensenrechten.

Hierbij de link naar het artikel:

Sassenpoort tijdelijk oranje