Succesvolle bijeenkomst Hart voor Vrouwen

Op vrijdag 7 februari vond bij PEC Zwolle de bijeenkomst ‘Hart voor vrouwen’ plaats. Gastspreker was Prof.dr Angelaas Maas, gespecialiseerd in hartklachten bij vrouwen. De ruim 100 deelnemers hebben met belangstelling geluisterd naar het enthousiaste betoog van Angela Maas dat er veel meer aandacht moet komen voor de karakteristieke hartklachten van vrouwen. Die wijken namelijk behoorlijk af van die van mannen. Daarom is een andere aanpak voor het behandelen van deze hartklachten nodig. Dr. Angela Maas kondigde aan dat hiervoor dan binnenkort ook nieuwe richtlijnen komen, vooral dankzij haar inspanningen op dit terrein.

De opbrengst van de avond ging naar Single Supermom, een stichting die ondersteuning biedt aan alleenstaande moeders en hun kinderen met als doel om hun sociaaleconomische positie, het welzijn én het netwerk van alleenstaande vrouwen te versterken. De avond heeft in totaal bijna € 4.000 opgebracht. De opbrengst gaat – na aftrek van de gemaakte kosten – naar de Stichting Single Supermom en naar één van de projecten van Zonta International.

Het was al met al een zeer geslaagde avond die afgesloten werd met het kijken naar een voetbalwedstrijd tussen PEC Zwolle (dames) en VV Alkmaar. De wedstijd werd gewonnen dor PEC Zwolle met 2-1.