Rubya Nursing School

IMG_3851   IMG_3853

Al vele jaren gaat een deel van onze fundraising naar de verpleegkundige opleiding van het Rubya Hospital, school of Nursing in Tanzania. Aan dit ziekenhuis is een opleiding voor verpleegkundigen verbonden.

In 4 jaar kunnen meisjes en ook jongens met een geschikte vooropleiding nurse/midwife worden. Zonta Zwolle ondersteunt alleen meisjes om de positie van vrouwen in Tanzania te verbeteren. Inmiddels zijn er zeker 20 meisjes afgestudeerd met hulp van Zonta Zwolle.

Een van onze leden heeft daar 6 jaar samen met haar man gewerkt als tropenarts. In 2007 en 2014 heeft een groep Zontians het ziekenhuis en de school bezocht.

IMG_3857   IMG_3848

Andere projecten, die Zonta Zwolle financieel gesteund heeft, zijn oa:

Stichting Eilean
Femmes for Freedom
Intermezzo
Vrouwen coachen meiden
Het Ronald McDonald huis Zwolle