Let us learn Madagascar

Let Us Learn is een geïntegreerd educatieprogramma dat kansen creëert voor kwetsbare en uitgesloten kinderen, met name meisjes, om hun recht op onderwijs in een veilige en beschermende omgeving te realiseren. Door de ondersteuning van Zonta in 2018-2020 kunnen meer dan 40.000 kinderen toegang krijgen tot een kwaliteitsvol onderwijs dankzij nieuwe klaslokalen, opleiding van leraar en schooldirecteur, geldoverdrachten aan huishoudens in extreme armoede, inhaalklassen, preventie van geweld en diensten, en communicatie- en berichtverstrekking. schoolinschrijving en retentie. Duurzame ontwikkeling zal niet mogelijk zijn zonder de opvoeding van alle kinderen, maar vooral van meisjes. Elk extra jaar secundair onderwijs verhoogt de uiteindelijke lonen van een meisje met 15-25 procent, wat een rimpelig effect zal hebben op niet alleen de toekomstige kansen van de individuele meisjes, gezondheid en veiligheid, maar ook dat van hun toekomstige kinderen.