Bijzondere ontmoetingen met Microkrediet voor Moeders in India

In het voorjaar van 2018 hebben 8 leden van Zonta Zwolle een bezoek gebracht aan Microkrediet voor Moeders projecten in Kadapa, het zuiden van India. Van 2016 tot 2018 heeft Zonta Zwolle via diverse fundraising activiteiten geld ingezameld voor Microkrediet voor Moeders. Microkrediet voor Moeders verstrekt microkredieten aan de allerarmste vrouwen in Azië. Hiermee kunnen zij een eigen bedrijfje starten, een eigen inkomen verdienen en zorgen voor hun gezin. Ook besteedt Microkrediet aandacht aan trainingen over ondermeer financiën. Zonta Zwolle gelooft in de kracht van microkrediet.
     

      

Onder begeleiding van een bevlogen Nederlandse projectleider en samen met de locale hulporganisatie RAIDS zijn drie dorpen van de Budabudakala gemeenschap bezocht. https://www.microkredietvoormoeders.org/nl/project/india-project-raids-budabudakala. De ontmoetingen waren indrukwekkend en gaven een goed beeld van de effecten van microkredieten over de jaren heen. Daar waar de vrouwen al langer gesteund worden, was een duidelijke ontwikkeling zichtbaar in de leefomgeving en de economische zelfstandigheid. Daar waar de inzet van microkredieten nog pril is, wordt volop gewerkt aan de eerste levensbehoeften als schoon drink water. Het waren intensieve, indrukwekkende ontmoetingen en verhalen. Waar ons geloof in microkredieten werd versterkt.
Deze speciale reis werd afgesloten met een rondreis door een deel van de provincie Tamil Nadu in India. Met indrukwekkende tempels, heerlijk Indiaas eten en bovenal elkaars goede gezelschap. Een onvergetelijke reis waarin de onderlinge Zonta banden zijn gesterkt.
Namasté *)
*)Namasté (Hindi: नमस्ते, Nepalees: nʌmʌsˈteː) is in vele India een gebruikelijk hindoeïstisch gebaar om te groeten en respect te tonen.groet en mudra.
Het woord heeft zijn oorsprong in het Sanskriet ‘nam’ (buigen) en betekent ‘ik buig voor jou’.

Kijk voor meer informatie over Microkrediet voor Moeders op https://www.microkredietvoormoeders.org/nl