• Zonta en Elieth

  Zonta staat voor de verbetering van de positie van vrouwen, waar ook ter wereld. Zonta Club Zwolle sponsort om die reden al vele jaren de opleiding van verpleegkundigen van een ziekenhuis in Tanzania, het Rubya Hospital. Dit jaar (lees meer)

 • Rubya Nursing School

      Al vele jaren gaat een deel van onze fundraising naar de verpleegkundige opleiding van het Rubya Hospital, school of Nursing in Tanzania. Aan dit ziekenhuis is een opleiding voor verpleegkundigen verbonden. In 4 jaar kunnen meisjes en (lees meer)

 • Bijzondere ontmoetingen met Microkrediet voor Moeders in India

  In het voorjaar van 2018 hebben 8 leden van Zonta Zwolle een bezoek gebracht aan Microkrediet voor Moeders projecten in Kadapa, het zuiden van India. Van 2016 tot 2018 heeft Zonta Zwolle via diverse fundraising activiteiten geld ingezameld (lees meer)

 • Let us learn Madagascar

  Let Us Learn is een geïntegreerd educatieprogramma dat kansen creëert voor kwetsbare en uitgesloten kinderen, met name meisjes, om hun recht op onderwijs in een veilige en beschermende omgeving te realiseren. Door de ondersteuning van Zonta in 2018-2020 (lees meer)

 • SHE DECIDES

  She Decides is een initiatief van Lilianne Ploumen als reactie op de Amerikaanse subsidiestop voor buitenlandse organisaties die vrouwen in ontwikkelingslanden informatie bieden over sexuele voorlichting, anticonceptie, verloskundige zorg, hiv-testen en behandelingen, en veilige abortus. Het initiatief is (lees meer)

 • Microkrediet voor Moeders

  Microkrediet voor Moeders helpt vrouwen in Azië met het opzetten van een eigen bedrijf via kleine leningen, spaarmogelijkheden, vaktrainingen en ondernemers- en leiderschapstrainingen. De vrouwen vergroten zo hun economische zelfstandigheid en onafhankelijkheid en verbeteren daarmee de kwaliteit van (lees meer)

 • Stichting Eilean

  Stichting Eilean was in 2015 het goede doel van ons White Dinner. Deze stichting is een Zwols project, dat in 2014 is opgericht door Juul Klemann. Deze stichting biedt begeleiding en onderdak aan jonge vrouwen boven de 18 (lees meer)

 • Femmes for Freedom

  In het 10e lustrumjaar 2014 steunde Zonta Nederland Femmes for Freedom, een organisatie die streeft naar huwelijkse vrijheid en gelijkheid tussen mannen en vrouwen.

 • Zonta Says No!

  Zonta Says NO to Violence Against Women, A campaign to end violence against women and girls “Zonta Says NO to Violence Against Women” is a Zonta International campaign to raise awareness of and increase actions to end violence (lees meer)

 • ZIF

  Het doel van de Zonta International Foundation (ZIF) is de charitatieve en educatieve programma’s van Zonta International te steunen. De ZIF verhoogt het geld waarmee Zonta International programma’s over de hele wereld financiert.